VanThuisUit: Meer dan een Buurthuis

VanThuisUit vult hiaat van verdwenen verzorgingshuis

Met activiteiten zoals koken, gamen, bewegen en kunst, werkt het concept VanThuisUit aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van ouderen. Dit programma, opgericht door tanteLouise en geleid door Jan-Kees van Wijnen, biedt meer dan de traditionele buurtzorg. Wat kunnen we leren van dit krachtige voorbeeld van reablement als interventie?

Het doel is om kwetsbare ouderen te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten en hen te helpen actief en betrokken te blijven in de gemeenschap, wat cruciaal is in het licht van het verdwijnen van verzorgingshuizen. Door een combinatie van dagelijkse activiteiten en persoonlijke begeleiding kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en worden ze minder afhankelijk van intensieve zorg.

Jan-Kees van Wijnen benadrukt dat community care alleen niet voldoende is. Er moet meer worden geïnvesteerd in innovatieve zorgconcepten. Met soortgelijke projecten kan het sluiten van traditionele verzorgingshuizen gecompenseerd worden.

Tijdens het congres Zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen deelt Jan-Kees van Wijnen zijn praktijkcase met het publiek >

Bron: https://www.zorgvisie.nl/vanthuisuit-meer-dan-een-buurthuis/
Deel dit bericht

Andere artikelen

Scroll naar boven