Damas Weideveld: Waarom zorgvernieuwing in de wijk nu financiële steun nodig heeft

Damas Weideveld, interim wijkverpleegkundige, benadrukt de noodzaak van financiële steun voor zorgvernieuwing in de wijk. Ondanks dat innovatieve projecten zoals die van Wijkteam Reeshof sinds 2021 uitstekende resultaten laten zien, blijft de financiering achter. Weideveld legt uit hoe hun aanpak, die onder andere gebruik maakt van papa- en mamacontracten en specifieke zorgblokken, heeft geleid tot een efficiëntere zorgverlening en hogere tevredenheid bij zowel cliënten als collega’s.

“Wij lopen voorop in de zorg van morgen, waarom worden wij hiervoor niet beloond?”

Vraagt Weideveld zich af. Hij merkt op dat zorgverzekeraars en zorgkantoren vaak te veel focus leggen op kostenreductie en niet voldoende investeren in lange termijn oplossingen. Dit is problematisch gezien de aanstormende vergrijzing en personeelstekorten in de zorgsector.

Weideveld roept op tot actie: “Er moet nu juist geld komen voor zorgvernieuwing, zodat wij met minder mensen meer cliënten kunnen helpen. We hebben bewezen dat onze methoden werken, maar zonder adequate financiering kunnen we deze niet opschalen.”

Meer leren van Damas? Hij staat op het programma tijdens het congres Zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen >

 

Bron: https://www.nursing.nl/praktijk/organisatie-van-zorg/gastblog-damas-er-moet-nu-juist-geld-komen-voor-zorgvernieuwing-in-de-wijk/
Deel dit bericht

Andere artikelen

Scroll naar boven